Bekabeling

Uw netwerk kan niet werken zonder goede infrastructuur.
Infrastructuur kan bestaan uit een bedrade of draadloze verbinding.

Uw bedrade verbindingen komen hoogst waarschijnlijk uit in een patchkast. Dit is het knooppunt van uw netwerk. Hier komen alle kabels. Netwerk of telefonie in uit.

 

Alle kabels worden afgemonteerd op een patchpannel, zodat deze op eenvoudige wijze verbonden kunnen worden met de diverse netwerkswitches.

Voor het aanleggen of aanpassen van bekabeling ben u bij ons aan het juiste adres.

Of het nu gaat om 1 of 2.000 aansluitingen. Wij kunnen deze job voor u klaren!

Ons team is bekend met "spoed". Bel of e-mail ons gerust, wij schrikken niet van gekke situaties of klussen en regelen uw aanvraag binnen no-time.


Wij zijn snel en goedkoop in de volgende services

- Verplaatsen van Netwerken
- Aanleggen van Netwerken
- Trekken van kabels
- Leggen van kabel goot
- Reparatie van netwerken
- Afmonteren van Netwerken
- Plaatsen van Patchkasten
- Aanleggen van cat5, Cat6 , telefoon , Isdn , Centrales , voip
- Uplinks / downlinks / Uplink
- Fiber uplink
- Glasvezel uplink
- Gigabit / Gbit / 1000Mbit verbindingen
- Netwerk monteurs / Netwerk data bekabeling installatie

Wat is data bekabeling ?
Gestructureerde bekabeling is een universeel bekabelingssysteem in gebouwen. Het bestaat uit een stervormig aangelegd netwerk met één of meerdere verdeelpunten op een aantal
[bij voorkeur] centrale locaties in een gebouw. Genoemde verdeelpunten worden onderling verbonden met een koper of glasvezel “ backbone ”.

In de verdeelpunten worden alle in het gebouw geïnstalleerde kabels afgemonteerd in 19” patchkasten op glasvezel en/of RJ45 distributiepanelen.

Hierdoor ontstaat in de verdeelpunten een overzichtelijk geheel zodat er op simpele wijze een verbinding gemaakt kan worden tussen de netwerkapparatuur of telefooncentrale en de gebruiker op de werkplek. Op de werkplekken worden wandcontactdozen aangelegd voorzien van RJ45 connectoren met een unieke codering.
Deze codering correspondeert met het desbetreffende poortje op het distributiepaneel, waardoor het een simpele handeling is de gebruiker te koppelen met de netwerkapparatuur of de telefooncentrale.

Voordelen van gestructureerde bekabelingssystemen:
- Universele RJ45 aansluitingen voor data, telefonie of video;
- Gegarandeerde performance van het netwerk;
- Grote flexibiliteit op de werkvloer;
- Interne verhuizingen eenvoudig te realiseren;
- Praktisch geen onderhoud nodig.De volgende werkzaamheden voeren wij o.a uit;
- Koppelen telefooncentrale aan het UTP netwerk;
- Opbouwen en ombouwen van hoofd- en wandverdelers;
- Afwerken van telefonie-kabels;
- Afwerken van overige producten;
- Verplaatsen van telefoontoestellen en verbindingen;
- Trekken van kruisverbindingsdraden op verdelers;
- Leveren van verdelers;
- Patch-kast inrichting;
- Afpatchen en monteren;
- Numeriek maken van de inrichting;
- Telefooncentrale installatie en/of verplaatsen;
- Doorkoppelen van diverse afdelingen;
- Koppelen van draadloos aan bekabeld netwerk;
- Totale verhuizing van PC-, server, en telecomomgeving;
- Netwerkinstallatie en onderhoud;
- Backup & server installatie;
- ISDN & Analoge verbindingen;
- CAI montage / pluggen / trekken
- Uitbereiding van uw netwerkbekabeling;
- Installeren van een nieuw netwerk;
- Doormeten van de netwerkbekabeling;
- Aanleg van Cat5, Cat5e en Cat 6 bekabelingen op basis van UTP, FTP of STP;
- Aanleg van kabelgoot voorzieningen; - Leveren van patchsnoeren, splitters e.d.;
- Afdekmateriaal in vele soorten en maten.
- Glasvezel / Fiber / Uplink / Downlink / Multi
- Patchpanelen / Patch /
- Netwerk / Data bekabeling /
- Tijdelijke verbinding / Internet op locatieEr zijn diverse soorten kabels, niet alleen in snelheid en betrouwbaarheid maar ook de prijs van de bekabeling wil onderling verschillen.

Tegenwoordig zijn er twee veel gebruikte type bekabeling, namelijk de Cat5e kabel en de Cat6 kabel, wat het verschil is, en welke past het beste bij uw situatie?

Welke DataKabel ? Cat5e of Cat6 ?
Steeds vaker wordt ons de vraag gesteld welke infrastructuur hetmeest geschikt is? Categorie 5e,Categorie 6. Passieve bekabelingsystemen moeten overeenstemmen met de toekomstig te verwachten eisen met betrekking tot snellere datatransmissie en grotere bandbreedtes.De performance van netwerken is niet alleen afhankelijk van de soft- en hardware, maar zeer zeker ook van de bekabelinginfrastructuur. In tegenstelling tot de actieve netwerkproducten kan een goed bekabelings systeem 10 tot 15 jaarmeegaan en dient het een toekomst vaste investering te zijn. Een moderne gebouwbekabeling omvat vele aansluitingen, heeft een grote bandbreedte, een gestandaardiseerde aansluittechniek en dient universeel en transparant te zijn. Netwerken voor moderne ondernemingen moeten echter vooral gezamenlijke communicatiediensten over één typekabel en een gestandaardiseerde aansluittechniek kunnen verwerken. Basis voor dit alles is en blijft de in 1994 op Europese basis aangenomen bekabelingstandaard EN- 50173, die een 100 Ohm bekabeling incombinatie met RJ45 aansluitdozen omschrijft voor alle diensten, zoals:

- Ethernet 10Mbps;
- Fast Ethernet100Mbps;
- Gigabit Ethernet 1000Mbps.


Deze norm zorgde voor een transparante bekabelingstructuur met een universele aansluittechniek. Voor de Categorie 5e standaard welke staat beschreven in deISO/IEC 11801 is sinds november 2000 de tweede editie van kracht. Deze nieuwe norm beschrijft een nieuwe Class D / Categorie 5bekabeling met drie decibel betere waarden in NEXT en betere terugvloei-dempingen. Deze tweede editie wordt Categorie 5 Enhanced genoemd, beter bekend als Cat 5e.


In theorie heeft men hierdoor de mogelijkheid om middels een 4-pair aansluiting Gigabit Ethernet te transporteren. Echter de bandbreedte die Gigabit Ethernet behoefd is 100Mhz en dit is ook de maximale beschikbare bandbreedte van Categorie 5e bekabelingsystemen. In de praktijk houdt dit indat alle invloeden van buitenaf zoals onder andere GSM signalen tot dataverminking zullen leiden. Een keuze voor een Categorie 5e bekabelingsysteem is een keuzevoor de korte termijn gezien de snelheids ontwikkelingen binnen netwerkomgevingen en de toename vande benodigde bandbreedte.

Op dit moment is het zo dat de bandbreedte behoefte binnennetwerken iedere 2 jaar met 25% tot 30% toeneemt. Deze toenames zullen de komende jaren alleen maarversneld worden.

Categorie 6: In de ISO/IEC 11801 is sinds maart 2003 een nieuwe norm omschreven. Deze nieuwe norm beschrijft een nieuwe Class E / Categorie 6 bekabeling met een bandbreedte tot 250Mhz. Het voordeel van deze norm is dat Gigabit Ethernet middels een 4-pair protocol kan worden gedistribueerd waarbij voldoende overcapaciteit aanwezig is om interferentie verschijnselen op te vangen en dat een low budgetUTP (onafgeschermde) kabel gebruikt kan worden.

Is uw interesse in onze diensten gewekt? Neemt u dan voor meer informatie contact met ons op. Dit mag uiteraard via het contact formulier, maar ook telefonisch kunnen en willen wij u te woord staan. U kunt ons bellen op 0223 747 747.

@ Automatisering is leverancier van nagenoeg alle merken kabels en kabelgoten.
Doch werken wij graag met met DRAKA & AMP. Dit in verband met de gewaarborgde kwaliteit.


 

 

© Design & HTML/CSS by: Ron van Noord - Grafische Vormgeving